Каката на Бойко се възстановява с водни процедури

PRINT

Д-р Красимира Иванова, сестрата на Бойко Борисов, се възстановява в болница за долекуване в Банкя, съобщиха от ВМА, където тя бе оперирана наскоро от тумор в мозъка. В петък екип от неврохирурзи на академията я посетил на място. Специалистите се уверили, че пациентката е добре. В Банкя тя ще остане около две седмици.

Болницата за долекуване е специализирана за лечение и рехабилитация на сърдечно-съдови и мозъчни заболявания, а също и следоперативни състояния. Специалистите там помагат на д-р Иванова да преодолее периода след операцията с водни процедури и лечебна гимнастика.

Туморът на д-р Иванова бе с размер на яйце. Операцията, която продължи близо 6 часа, се състоя на 2 февруари. Красимира Иванова отишла на преглед, като смятала, че има инсулт.  Симптомите й били частична пареза, силно главоболие и високо кръвно. Във  ВМА я подложили на щателен преслед със скенер и ядрено-магнитен резонанс, който откри доброкачествен тумор в мозъка. Става дума за менингиом, който се развивал няколко години. Д-р Иванова не подозирала, тъй като преди нямала здравословни проблеми. Лекарски консилиум препоръчал спешна операция.

При 10-15% от всички мозъчни тумори става дума за менингиом. При пациентката той е нараствал от няколко години, за да стигне размерите на яйце. Менингиомите са закръглени и добре отграничени от околния паренхим маси, обикновено нарастват бавно и постепенно притискат заобикалящите ги структури. Срещат се по-често при жени, обикновено на средна възраст. Здравият човек няма как да разбере, преди да бъде притиснат някой нерв и да се появят явните симптоми.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Каката на Бойко се възстановява с водни процедури беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *