Как да се пазим от рак на гърдата – лекция за пациенти в София

PRINT
рак на гърдата

Лекция на тема „Профилактика и превенция на рака на гърдата“ ще се проведе в „Училище за пациенти“ на УСБАЛО. Повод за нея е месец октомври, който е посветен в цял свят на борбата с тази диагноза.

Лекцията ще се състои на 24 октомври от 14.00 ч. в аулата на болницата. Тя ще бъде изнесена от д-р Далал Ал-Зайат. По време на нея тя ще даде информация за това кои са рисковите фактори, както и практически съвети как жените да провеждат нужната самодиагностика.

Как сами да намалим риска от рак на гърдата

Лекцията не е единствената проява, с която УСБАЛО отбелязва месецът за борба с рака на гърдата. В болницата текат и безплатни профилактични прегледи.

Ракът на гърдата е най-честата онкологична локализация при жените. Ежегодно диагнозата поразява около 4000 души. От бея страдат най-вече дами над 40 годишна възраст, тъй като рискът се увеличава с настъпването на менопаузата. Сред другите рискови фактори са фамилната обремененост, късното раждане след 26 години или изобщо липсата му, ограниченото кърмене, дългата употреба на контрацептиви, абортите. Също така липсата на навременна профилактика и диагностика.

Раждане в млада възраст пази от рак на гърдата

[Общо: 3    Средно: 2.3/5]
Как да се пазим от рак на гърдата – лекция за пациенти в София беше последно модифицирана от: октомври 16th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *