Кафето е най-полезно горещо

PRINT
кафе ползи

Горещото кафе е по-полезно от студените напитки, които съдържат кофеин. Това съобщават експерти от университета „Томас Джеферсън“,  цитирани от The ​​Daily Mail. Според тях в топлата напитка има повече антиоксиданти, които преминават във водата благодарение на процеса на загряване. Става дума главно за титруваните киселини, които допринасят за насищане на тъканите в организма с кислород.

Това е първото проучване, което прави сравнение между горещото кафе и студените напитки с кофеин. Експертите подчертават, че ползите се отчитат само при употребата на натурално кафе. То помага и при депресивни настроения като подобрява настроението. От Американската асоциация за сърдечно здраве винаги са изтъквали ползите от ароматната напитка за сърдечносъдовата система. 

Гените определят колко дълго ще ви действа кофеинът в кафето

Чашката ароматна напитка сутрин работи в полза на циркадните ритми (естествения ритъм, по който се активират различните органи). Изкуствените заместители на кафето не са за предпочитане. Те съдържат хербициди, пестициди и токсични съединения с метиленхлорид.

Учените не спират да откриват нови предимства на кафето, като изтъкват ползата от всяка допълнителна чаша, стига поетото количество да не е прекалено много.

8 мита за кафето и истината за тях

А колко е прекалено много? Това да пиете кафе до момента, в който ви се иска да спрете, отговарят експертите. С други думи дозата, която се понася добре от организма, е индивидуална.

Въпреки ползите, учените признават, че може да се пристрастим към кафето. Макар че то самото е полезно, някои навици, свързани с консумацията му, носят негативни последици за здравето. Такъв навик е например заедно с кафето да се пуши. Често хората, които пият много кафе, живеят на бързи обороти, употребяват в добавка енергийни напитки, сладки неща и бързи закуски. Тази комбинация вече може да създаде проблеми със здравето.

[Общо: 5    Средно: 3.8/5]
Кафето е най-полезно горещо беше последно модифицирана от: ноември 5th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *