четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноИзведоха Багата от медикаментозната кома

Изведоха Багата от медикаментозната кома

Лекарите от реанимацията в „Пирогов“ са изведли Благой Иванов – Багата от медикаментозната кома преди няколко дни. Това потвърди проф. Милан Миланов, началник на реанимацията в „Пирогов“. Той уточни, че не може да се говори за идване в съзнание, защото никога спортистът никога не е бил в безсъзнание. Заради тежките наранявания се е наложило да бъде държан упоен – т.е. под седация.

Багата вече е напълно адекватен и контактувал с лекарите и близките си, които го посещават. Все още не може да диша самостоятелно. Правят се опити да бъде спряна и изкуствената вентилация, като постепенно се възстанови неговата собствена дихателна функция, поясни проф. Миланов. Работата на бъбреците на спортиста също се подобрява. Периодите на диализа са разредени, като целта е да се възстановят напълно бъбречните функции. Все още не може да се каже кога ще стане това. Лекарите в „Пирогов“ обаче са обнадеждени, че Багата ще се оправи заради младия и силен организъм. Може да се каже, че има твърда тенденция към цялостно подобряване състоянието на Благой Иванов, каза още проф. Миланов. Според други негови колеги за спортиста се полагат изключителни усилия в централната реанимация – такива, каквито той не би получил в половината реанимации на западноевропейските страни. Благодарение на това успял да оцелее след тежката рана от нож в сърцето.

Леко подобрение има и в състоянието на 8-годишната Марина, блъсната на пешеходна пътека в София. Медиците обаче не бързат с прекалено оптимистичните прогнози.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -