Има връзка между ръста и здравето според учени

PRINT

Дължината на краката при жените има връзка със здравето, пише руският сайт „Медикфорум“. Може да се проследи и зависимост между състоянието на организма и растежа на човека. Тезата, че различните физически параметри влияят върху склонността към определени болести, е споделяна и преди. Сега проучване открило, че високите и малка жени рядко страдат от обичайни болести. Имали свои заболявания в зависимост от особеностите на физическите си данни.

Дамите с висок ръст – 174 см и нагоре, по-често са податливи на рак на гърдата. Мъжете над 183 см също два път по-чест страдали от онкологични заболявания и по-специално от рак на простатата. След като анализирали статистически данните, учените правят извода и че високите хора страдат по-често и от рак на панкреаса.

Ниският ръст пък представлявал по-висок риск от сърдечносъдови заболявания. Ако човекът освен това е с малък размер на главата и относително къси крака, е много по-вероятно да има проблеми с нервната система и мозъка. В зряла възраст ниските на ръст по-често страдат от психични разстройства и деменция.

Експертите обръщат внимание и на размера на краката. Ако една жена има големи стъпала, то вероятността от рак е по-голяма. Но от друга страна, дамите, които си купуват голям номер обувки не се страхуват от диабет.

Накрая учените успокояват, че това са само наблюдения и статистик. Официалната медицина засега не е потвърдила връзката между ръста и здравето.

Свързани теми: Високите токчета скъсяват мускули на крака

Прекалено слабите зачеват по-трудно

СНИМКА: SXC

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Има връзка между ръста и здравето според учени беше последно модифицирана от: март 30th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *