Ходенето на работа в 9 часа сутрин е мъчение според учени

PRINT
стрес на работата

Ходенето на работа в 9 часа сутрин е едно от мъченията на съвременния начин на живот. Мнението е на Пол Кели, професор в университета в Оксфорд. Необходимостта човек да започва да се труди в 9 часа влиза в противоречие с вътрешните ни циркадни ритми.

Вътрешните ни органи като сърце или черен дроб работят по свой собствен график, който не може да се променя от някакви външни фактори като необходимостта да ставаме за работа. От друга страна е напълно възможно началото на работния ден да се премести за 10 часа сутринта. Учените припомнят, че осемчасовият работен ден е бил въведен във Великобритания през 18 век, заради денонощния ритъм на работа в мелници и фабрики. Икономическата ситуация обаче оттогава до наши дни се е променила драматично. Ето защо учените настояват за по-късно начало на работния ден.

За да проверят хипотезата за по-късното начало на умствените занимания за деня, в едно английско училище провели експеримент. Началото на часовете били преместени от 8,30 в 10 часа. Оказало се, че успеваемостта на децата се повишила с 19%. Ето и още един аргумент на експертите: стресът заради нарушения на съня увеличава риска от хронични заболявания. Производителността на служителите намалява, по-често вземат отпуск по болест. От това компанията в крайна сметка губи пари. Въвеждането на предложените от учените промени ще помогнат за предотвратяване на този проблем.

Източник: Alternet

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Ходенето на работа в 9 часа сутрин е мъчение според учени беше последно модифицирана от: септември 26th, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *