Хирурзи спасиха тежко ранен мъж в Перник със срязана артерия

PRINT

Екип от от съдови хирурзи на болница „Св. Екатерина“ в София спаси живота на 37-годишен мъж от град Радомир предишната нощ, съобщиха от лечебното заведение. Тримата лекари пътували до Перник въпреки лошото време и снега. В многопрофилната болница в миньорския град извършили сложната интервенция, тъй като състоянието на мъжа не позволявало местенето му.

Пострадалият имал дълбока прорезна рана по средата на бедрото, мускулите му били дълбоко разкъсани, а големи кръвоносни съдове сериозно засегнати. Не е ясно при какъв инцидент точно е пострадал мъжът, но той бил в изключително тежко общо състояние, с ниско кръвно и хеморагичен шок поради голямата кръвозагуба. Наложило се хирурзите да действат изключително бъзо. Първо прегледали дълбоката рана, а после успели да спрат острото кървене от феморалната артерия.

Днес пациентът е бил настанен в реанимацията на многопрофилна болница в Перник. Кървенето било овладяно, а състоянието му стабилно. Предстои да бъде преместен в „СВ. Екатерина“, където ще се извърши голяма реконструктивна операция на бедрената артерия. Тя е необходима, за да може мъжът да ходи.

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Хирурзи спасиха тежко ранен мъж в Перник със срязана артерия беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *