Хирурзи спасиха тежко ранен мъж в Перник със срязана артерия

PRINT

Екип от от съдови хирурзи на болница „Св. Екатерина“ в София спаси живота на 37-годишен мъж от град Радомир предишната нощ, съобщиха от лечебното заведение. Тримата лекари пътували до Перник въпреки лошото време и снега. В многопрофилната болница в миньорския град извършили сложната интервенция, тъй като състоянието на мъжа не позволявало местенето му.

Пострадалият имал дълбока прорезна рана по средата на бедрото, мускулите му били дълбоко разкъсани, а големи кръвоносни съдове сериозно засегнати. Не е ясно при какъв инцидент точно е пострадал мъжът, но той бил в изключително тежко общо състояние, с ниско кръвно и хеморагичен шок поради голямата кръвозагуба. Наложило се хирурзите да действат изключително бъзо. Първо прегледали дълбоката рана, а после успели да спрат острото кървене от феморалната артерия.

Днес пациентът е бил настанен в реанимацията на многопрофилна болница в Перник. Кървенето било овладяно, а състоянието му стабилно. Предстои да бъде преместен в „СВ. Екатерина“, където ще се извърши голяма реконструктивна операция на бедрената артерия. Тя е необходима, за да може мъжът да ходи.

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Хирурзи спасиха тежко ранен мъж в Перник със срязана артерия беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *