петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноХарактерът на жената зависи от талията

Характерът на жената зависи от талията

Характерът на жената зависи от нейната талия, заявява известната американска антроположка Елизабет Кешдан, цитирана от изданието „Медикфорум“. Тя изучавала особеностите на фигурата на нежния пол в 30 различни популации в Америка, Европа и Азия. Колкото по-слабо е изразена талията, толкова по-силен и напорист е нейният характер.

Кешдан стига до извода, че силуетът не е просто източник на сигнали за привлекателност, които жените излъчват към мъжете, но също и признак за силата на характера. Най-привлекателните в очите на мъжа представителки на нежния пол имат обикновено съотношение на 0,7 или по-малко. Средното съотношение при съвременните жени обаче е 0,8. За това увеличение отговорни са хормоните – андрогени, които правят жените по-силни и издръжливи, но също така се отразяват и на талията под формата на мастни отлагания. Те превръщат фигурата в колона

Включва се и друг хормон – кортизол, който „подравнява“ женския силует. Предимството е, че той увеличава способността на организма да се справи със стреса. Затова девойки със слабо изразена талия и тесни бедра по правило могат да се похвалят със силен характер. По мнението на Кешдан промяната във фигурата на съвременната жена е обусловена от стремежа й да бъде силна и независима.

В Гърция, Португалия и Япония, където жените често зависят от мъжа, тънката талия е на почит. В същото време във Великобритания, Дания и други страни, където мъжете и жените са практически равноправни, съотношението между бедрата и талията на жената са други – тънките силуети се срещат по-рядко.

Впрочем дамите с изразена талия обикновено имат по-добро здраве и по-рядко страдат от безплодие и хронични болести на половата система от приятелките си, които са без талия.

Източник: Medikforum

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -