Гледането непрекъснато на сериали е признак на депресия

PRINT

Някои хора прекарват по няколко часа дни гледане на телевизионни предавания в интернет или на видео. Тази особеност в поведението им може да доведе до пренебрегване на работата и влошаване на взаимоотношенията с родните и приятели, съобщава сайтът Prothom Alo.

Това било доказано с проучване в Университета на Тексас, в което участвали 316 души на възраст 18-29 години. Експертите изчислили колко често те гледат телевизия и колко от тях се борят с негативни емоции (страдат от депресия и самота). Именно това изследване показало, че зависимостта от някои тв сериали като „Игра на тронове“ или „Убийство на плажа“ е свързана с депресия и самота.
В допълнение учените отбелязват, че тази зависимост не е безопасна, донякъде и заради обездвижването.

„Зависимостта от гледане на телевизионни сериали води до физическа умора, увеличава риска от затлъстяване и е предпоставка за други здравословни проблеми. В най-лошия случай човекът започва да се пренебрегва работата си и взаимоотношенията с други хора. Тези хора смятат, че не трябва да прекарват толкова много време в гледане на телевизия, но не мога да се спрат“, пояснява Юн Хай Сунг от изследователския екип. Опасностите за здравето, свързани със заседналия начин на живот, са посочвани нееднократно в различни научни проучвания.

Източник: Prothom Alo

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Гледането непрекъснато на сериали е признак на депресия беше последно модифицирана от: май 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *