сряда, 27 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноГледането непрекъснато на сериали е признак на депресия

Гледането непрекъснато на сериали е признак на депресия

Някои хора прекарват по няколко часа дни гледане на телевизионни предавания в интернет или на видео. Тази особеност в поведението им може да доведе до пренебрегване на работата и влошаване на взаимоотношенията с родните и приятели, съобщава сайтът Prothom Alo.

Това било доказано с проучване в Университета на Тексас, в което участвали 316 души на възраст 18-29 години. Експертите изчислили колко често те гледат телевизия и колко от тях се борят с негативни емоции (страдат от депресия и самота). Именно това изследване показало, че зависимостта от някои тв сериали като „Игра на тронове“ или „Убийство на плажа“ е свързана с депресия и самота.
В допълнение учените отбелязват, че тази зависимост не е безопасна, донякъде и заради обездвижването.

„Зависимостта от гледане на телевизионни сериали води до физическа умора, увеличава риска от затлъстяване и е предпоставка за други здравословни проблеми. В най-лошия случай човекът започва да се пренебрегва работата си и взаимоотношенията с други хора. Тези хора смятат, че не трябва да прекарват толкова много време в гледане на телевизия, но не мога да се спрат“, пояснява Юн Хай Сунг от изследователския екип. Опасностите за здравето, свързани със заседналия начин на живот, са посочвани нееднократно в различни научни проучвания.

Източник: Prothom Alo

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -