Гений не се ражда, а се става

PRINT

Гений не се ражда, а се става, твърдят учени от Университета на Мичиган, цитирани от CTV News. Решаващо е в случая е взаимодействието между гени и човешко поведение. За да стигнат до този извод, Зак Хамбрик и колегите му провели проучване сред 850 двойки близнаци.

Те сравнили еднояйчни и двуяйчни близнаци. Генетичната информация при двуяйчните е идентична на 50%, а при еднояйчните – на 100%.

Учените успели да определят на какъв етап от развитието на гениалността се включват наследствените фактори. Способността човек да се упражнява упорито в продължение на часове до голяма степен се дължи на гените, твърдят експерти. Поради тази причина гениалните музиканти са хора, които са в състояние да се потопят в работата си. От друга страна колкото и упорито да се трудите, ако нямате правилните гени, няма да се стигне до невероятни резултати.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Някои хора виждат буквите в цветове, а звуците имат вкус 
Творците имали по-често психични отклонения 
Травма превърна неудачник в музикален гений 

Противно на общоприетото схващане, че с натрупването на практическия опит ролята на гените отслабва, се оказва, че е точно обратното – силата на гените става все по-значима. Това се доказва от факта, че дори при подчертано трудолюбиви хора нивото на постиженията варира в широки граници, а за гении се признават само единици.

Източник: CTV News

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Гений не се ражда, а се става беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *