Гъбична инфекция съсипала червата на Дим Дуков

PRINT

Гъбична инфекция съсипала тънките черва на Дим Дуков, обясни д-р Петър Керемидчиев, директор на болница „Доверие“. Известният  стилист почина там днес рано сутринта в 7,15 сутринта след продължително боледуване. Диагнозата бе перитонит – преплитане на червата. Колониите гъбички били доказани от двама патоанатоми. За тях е характерно, че поразяват организъм със срината имунна система. Категорично мога да заявя, че Дуков нямаше ХИВ и СПИН, поясни д-р Керемидчиев. Правени са два теста, които били отрицателни. Грешка е изключена, каза директорът.

Имунитетът на болния е бил занижен, като се съди по реакцията на приложеното лечение, но причината трябвало да се търси другаде. Видът на гъбичките не е установен, защото били необходими допълнителни изследвания. Здравословните проблеми на Дуков тръгнали още от 1999 г., когато бил опериран за спукан далак. Постепенно с годините започнал да чувства тежест в стомаха, а на 9 януари постъпил за нова операция – ревизия на старата, в болница „Доверие“.

Дуков изпадна в тежкото състояние на 23 януари след няколко операции на тънките черва, при които една трета от тях бяха изрязани.  До последно Дим бил в съзнание, дори преди 2 дни поискал да гледа телевизия, казаха от болница „Доверие“. Държали го в лека седация (упояване), колкото да не го боли по време на манипулациите. Периодически коремът на болния бил отварян и се правели промивки, защото перисталтиката на тънките черва така и не тръгнала както трябва, обясни д-р Керемидчиев.

Екип от 20 души реаниматори и хирурзи се грижел за него в болницата. Прилагахме най-доброто от съвременната медицина, но организмът му не реагира добре, допълни д-р Керемидчиев. Дни преди кончината на Дуков лекарите се опитали да го захранят с концентрирана медицинска храна, но коремът му реагирал бурно. „Поду се като балон, перисталтиката спираше, а перитонитът се засилваше“, описа ситуацията д-р Керемидчиев. Директорът на болницата добави, че на него лично му е много мъчно за Дуков, защото го е познавал от години.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 2.1]
Гъбична инфекция съсипала червата на Дим Дуков беше последно модифицирана от: август 14th, 2018 Iliana Angelova
loading...