Гъбична инфекция съсипала червата на Дим Дуков

PRINT

Гъбична инфекция съсипала тънките черва на Дим Дуков, обясни д-р Петър Керемидчиев, директор на болница „Доверие“. Известният  стилист почина там днес рано сутринта в 7,15 сутринта след продължително боледуване. Диагнозата бе перитонит – преплитане на червата. Колониите гъбички били доказани от двама патоанатоми. За тях е характерно, че поразяват организъм със срината имунна система. Категорично мога да заявя, че Дуков нямаше ХИВ и СПИН, поясни д-р Керемидчиев. Правени са два теста, които били отрицателни. Грешка е изключена, каза директорът.

Имунитетът на болния е бил занижен, като се съди по реакцията на приложеното лечение, но причината трябвало да се търси другаде. Видът на гъбичките не е установен, защото били необходими допълнителни изследвания. Здравословните проблеми на Дуков тръгнали още от 1999 г., когато бил опериран за спукан далак. Постепенно с годините започнал да чувства тежест в стомаха, а на 9 януари постъпил за нова операция – ревизия на старата, в болница „Доверие“.

Дуков изпадна в тежкото състояние на 23 януари след няколко операции на тънките черва, при които една трета от тях бяха изрязани.  До последно Дим бил в съзнание, дори преди 2 дни поискал да гледа телевизия, казаха от болница „Доверие“. Държали го в лека седация (упояване), колкото да не го боли по време на манипулациите. Периодически коремът на болния бил отварян и се правели промивки, защото перисталтиката на тънките черва така и не тръгнала както трябва, обясни д-р Керемидчиев.

Екип от 20 души реаниматори и хирурзи се грижел за него в болницата. Прилагахме най-доброто от съвременната медицина, но организмът му не реагира добре, допълни д-р Керемидчиев. Дни преди кончината на Дуков лекарите се опитали да го захранят с концентрирана медицинска храна, но коремът му реагирал бурно. „Поду се като балон, перисталтиката спираше, а перитонитът се засилваше“, описа ситуацията д-р Керемидчиев. Директорът на болницата добави, че на него лично му е много мъчно за Дуков, защото го е познавал от години.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 5    Средно: 2.2/5]
Гъбична инфекция съсипала червата на Дим Дуков беше последно модифицирана от: август 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *