Фондът за деца плаща за операцията на Емине

PRINT

Фондът за лечение на деца в чужбина ще поеме лечението на 2-годишната Емине от велинградското с. Пашови, съобщи директорът Павел Александров. Само преди дни лекарите открили на момиченцето тумор в главата. Драмата на семейството трогна българи, които научиха за нея.

Всичко се развило много бързо. Наскоро детето се почувствало зле, боляло го глава. Въпреки че отначало личната лекарка не открило нищо притеснително, Емине губела сили с всеки ден. Направили изследване с магнитен резонанс в София, който разкрил причината – тумор в мозъка с големина 5 см. Лекарите веднага посъветвали родителите да потърсят начин да направят животоспасяваща операция в чужбина.

Семейството намира клиника в Истанбул, където обещават да оперират Емине, но цената е 40 000 лв. За няколко дни с дарения са събрани около 10 000 лв. В паниката си майката и таткото тръгват с Емине за Турция само с тези пари, които не са достатъчно.

Странното е, че нашите лекари не е посъветвало семейството да потърси помощ от държавата в чрез фонда. Документите на Емине бяха подадени там от бабата Авиша чак в сряда. „Работим с тази турска болница от 2 г. и веднага се обадихме там. Фондът даде гаранция, че лечението ще бъде платено, така че операцията ще се състои през следващите дни“, поясни Александров. В момента се правели подробни изследвания на детето и то се потготвяло за операцията.

Свързани тема: Семейство в паника, спешно събират 40 000 лв. за операция на тумор за 2-годишната Емине

СНИМКА: БИ ТИ ВИ

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Фондът за деца плаща за операцията на Емине беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *