Чешка фолк певица почина на 57 г., след като умишлено се зарази с коронавирус

PRINT
имунитет коронавирус

Известната чешка фолк-певица Хана Хорка почина на 57 години от Ковид-19, след като умишлено е искала да се зарази, за да получи имунитет по естествен път, съобщава Prague Morning. Изданието пише, че Хорка предпочитала да се зарази, вместо да се ваксинира. Мотивът й бил да има отново достъп до любимите забавления – театър, концерти, сауна, както сама е написала във фейсбук профила си. Зеленият сертификат в родната й Чехия се издава на ваксинирани и на наскоро преболедували.

Как боледуват ваксинираните срещу коронавирус

Затова, когато около Коледа синът и съпругът, и двамата ваксинирани, се оказали с положителна проба за Ковид, тя нарочно не се самоизолирала от тях. Открито признала за намерението си да се разболее, за да се сдобие с „естествен имунитет“. И наистина се разболява, но бързо след това се влошава и непоправимото идва.

Синът й Ян Рек обвинява местното антиваксърско движение за смъртта на майка си. „Знам кои са тези хора. Те имат кръв по ръцете“, споделя той пред радио iRozhlas.cz.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Чешка фолк певица почина на 57 г., след като умишлено се зарази с коронавирус беше последно модифицирана от: януари 21st, 2022 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *