Внимание: Фалшиви лекари съветват за самолечение на Covid-19

PRINT
хапче лекарства медикаменти

От Българския лекарски съюз изпратиха специално обръщение към хората, да не се доверяват на схеми за самолечение, публикувани в социалните мрежи и сайтове. Някои от тях може да са написани от лекари, а други – от мними медицински специалисти. В тези публикации се съдържат конкретни терапевтични схеми за домашно лечение на симптоми на Covid-19 или на положителни на Covid-19 пациенти.

Памучни дрехи и маски пазят най-добре от COVID-19

Самолечението е изключително опасно, подчертават от БЛС! Въпреки затрудненият достъп до лечение в някои болници, експертите предупреждават да не се правят експерименти със здравето. Ето защо:

  • Част от медикаментите, които се тиражират, биха могли да доведат до свръх натрупване в организма, което да причини внезапно и остро кървене в организма. Друга част от препоръчваните медикаменти са  откровено безполезни в ситуацията и представляват търговска реклама на хранителни добавки.
  • Протоколите, които се публикуват в научните издания, не съдържат конкретни търговски марки. Те се  изпълняват от квалифицирани медицински лица и не служат за самолечение от страна на пациентите.
  • Срещаната повторяваемост на препоръчваната терапия от лекуващите лекари на симптоматиката на остро вирусно заболяване е привидна. Тя е съобразена с индивидуалното  състояние на пациента и не може да се използва като универсално лекарство за всички. Отпуснатото на близък лекарство не трябва  да се взема без консултация с лекар.

Призоваваме гражданите при симптоми на COVID-19 да се обърнат към личния си лекар, който ще им назначи индивидуална терапия. „Нека да бъдем отговорни и да не се доверяваме на публикации, които ни „лекуват“. Самолечението е опасно!“, призовават от БЛС.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Внимание: Фалшиви лекари съветват за самолечение на Covid-19 беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2020 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *