четвъртък, 25 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЕвтино хапче за диабет се оказа лек за еректилна дисфункция

Евтино хапче за диабет се оказа лек за еректилна дисфункция

Евтиното лекарство срещу диабет, таблетките от което се продават за броени центове, може да се окаже ефикасен лек срещу еректилна дисфункция, констатира най-ново американско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“. Активната съставка на широко използваното лекарство срещу диабет тип 2 е метформин. У нас то се продава под различни търговскии наименования и често се изписва при проблеми с кръвната захар.

Метформин стимулира ерекцията

Лабораторни тестове в медицинския университет в Джорджия установили, че този медицински препарат стимулира ерекцията чрез отпускане на кръвоносните съдове в областта на гениталите, като осигурява по-доброто им кръвоснабдяване. Ефектът на лекарството още не е тестван върху хора, проучен е само върху опитни животни. Но според специалистите от университета в Джорджия метформинът бързо може да се превърне в евтина алтернатива на лекарствата срещу импотентност от рода на виагра, сиалис и левитра.

Изданието припомня, че във Великобритания 10%  от мъжете страдат от еректилна дисфункция на даден етап от живота си. И въпреки че новите стимулиращи лекарства осъществиха истински пробив в този дял на медицината, 30 на сто от мъжете не се повлияват от тях. За тях единствената възможност за достигане до пълноценна ерекция са инжекциите в пениса или ръчните помпи, които не се радват на особена популярност.

Метформинът привлече вниманието на медицинската общност през последните години, благодарение на добрите резултати, които показа в третирането на някои ракови образувания. Медикаментът принадлежи към групата на бигуанидите, които от години се използват за лечението на диабет тип 2.

Прилаган два пъти дневно, лекарственият препарат намалява количеството глюкоза, произведена в черния дроб. Най-новото проучване на американските учени установи, че Метформинът увеличава количеството на азотен оксид в организма, който кара кръвоносните съдове да се разширяват.

Свързани теми: Популярно хапче за диабет забавя рака на простатата

Неочакван ефект – лекарство за ерекция топи килограми

Храните, които разболяват мъжа

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -