вторник, 23 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЕто как ще изглеждат хората след 1000 г.

Ето как ще изглеждат хората след 1000 г.

Как ще изглеждат хората след 1000 години? Отговор на този въпрос потърсиха канадски учени, които дори създадоха изображения на мъже и жени от бъдещето. Възможно е да се раждат хора с червени очи, кожата им да стане по-тъмна, а като цяло те да изглеждат по-симпатични.

След 1000 години видът на човека може да е доста по-различен от този сега. Промените в климата, изкуственият интелект и генетичните мутации ще променят телата ни доста радикално, убедени са експертите от AsapScience в Канада. Например може да се появят хора с червени очи в резултат на мутации на ДНК, кожата им да стане по-тъмна – еволюционен отговор на глобалното затопляне. Има и един хипотетичен сценарий, според който човешкото тяло тогава ще е отчасти биологично, отчасти робот.

Учените смятат, че в близко бъдеще, нанороботи ще бъдат интегрирани в нашите тела, като радикално ще подобрят сегашните човешки способности. Човекът няма да е физиологично ограничен, той ще бъде комбинация от биология и машини. Така наречените дизайнерски бебета ще спомогнат човекът да стане по-интелигентен, атрактивен и със спортен вид. 

Има обаче и опасения, че това, което ще ни направи по-умни, по-силни и по-красиви като общи генетични черти, може да отвори вратата за появата на една-единствена нова болест, която ще е в състояние да унищожи цялото човечество. За съжаление, никой от нашите съвременници няма да може лично да се увери доколко правилни са сегашните прогнози, освен ако науката не измисли начин как да се удължи живота на човека за неопределено време.

Източник: DailyMail

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -