Ензим е в основата на ново лечение на диабета

PRINT
диабет кръвна захар

Учени от Университета на Калифорния и Университета в Барселона са на път да разработят ново лечение за диабет. Те откриха ензим, наречен разтворима епокси хидролиза или sEH -инхибитор, който е в състояние да предотврати развитието на захарната болест.

Освен това може да неутрализира вече появили се симптоми. Учените провели изследване с мишки, страдащи от затлъстяване, съобщава Zee News. Ензимът успял да намали нивото на възпаление при мишки, да ги избави от болката, причинена от възпалението, както и от невропатичната болка. Друго проучване пък показало, че лекарството, по чието създаване сега работят учените, може да лекува диабет при мишки с генетично повишени нива на омега-3.

Съдейки по резултатите, новият медикамент стабилизира нивото на един от метаболитите на омега-3 мастни киселини – докозахексаенова киселина (DHA). Именно тези метаболити влияят благоприятно на организма при диета, богата на омега-3 мастни киселини (риба, ядки). По-рано учените установили, че разтворима епокси хидролаза е в състояние да избави организма от проблеми, причинени от диабета, като бъбречна недостатъчност, хипертония, атеросклероза, сърдечна недостатъчност и диабетна болка.

Източник: Zee News

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Ензим е в основата на ново лечение на диабета беше последно модифицирана от: януари 9th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *