Доказаха, че гей се ражда, не се става

PRINT
гей

Генетичен анализ на 409 братя гейове, включително близнаци, доказва, че сексуалната ориентация най-вероятно е заложено още от самото раждане, съобщава New Scientist. Това означава, че идеята тази особеност да бъде „излекувана“, е погрешна.

Ключова роля за сексуалната ориентация играят двата региона в генома – този на X хромозомата (Xq28) и на хромозома 8 (8q12). В проучването изследователите се интересували от единични нуклеотидни полиморфизми – разликите в една буква в генетичния код. Пет от тези полиморфизми привлекли вниманието на специалистите. Мъжете с хомосексуална нагласа имали общи генетични характеристики – Xq28 и 8q12.

Според учените това не означава, че само тези две особености определят предразположение към хомосексуализъм. Вероятно има много повече. Кодът в тези участъци на ДНК може да има и други интересни гени. Изследването още не е приключило и скоро се очаква да бъде публикуван окончателният доклад. Целта е да се определят основните големи гени, които правят един човек гей.

Източник: New Scientist

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Доказаха, че гей се ражда, не се става беше последно модифицирана от: май 3rd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *