четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноДетската количка може да забави развитието на бебето

Детската количка може да забави развитието на бебето

Ако едно дете прекарва прекалено много време в детска количка или седалка или носене, това може да забави неговото умствено и физическо развитие, откриха учени, цитирани от „Дейли мейл“. Ограничаването на движенията му намалява възможността свободно да изследва света и да общува с родителите си. Това може да засегне не само временното развитие на детето, но и целия му живот, включително и на способността му да установява междуличностна комуникация.

Подобни проблеми възникват и когато малките използват прекалено често таблети и телефони. Децата, които обичат да си играят с тези устройства , пеят, говорят и играят по-малко от останалите си връстници. Вниманието, балансът и координацията се изработват в първите 36 месеца от живота. За тях е много важен непосредственият визуален контакт с други хора. Но ако бебето непрекъснато се вози в детска количка, отвърнато от родителите си, а пък те непрекъснато говорят по телефона, то е лишено от възможността да се развива нормално.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Обявиха 6-месечната Изабела за вундеркинд, общува като възрастна
Мозъкът на бебетата се развива по-добре, ако са до мама
Бебета, кърмени „при поискване“, са по-интелигентни
Бебетата четат по устните, за да се научат да говорят

Такива деца може да се справят лошо в училище, въпреки високия си интелект. Изследванията сочат, че езиковите умения са по-добре развити при деца, които се возят в количка с лице към родителите си. А възможността да се движат пък полага основите на уменията да се решават задачи. Пълзенето стимулира зрително-моторната координация.

 Източник: „Дейли мейл“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -