Детската количка може да забави развитието на бебето

PRINT

Ако едно дете прекарва прекалено много време в детска количка или седалка или носене, това може да забави неговото умствено и физическо развитие, откриха учени, цитирани от „Дейли мейл“. Ограничаването на движенията му намалява възможността свободно да изследва света и да общува с родителите си. Това може да засегне не само временното развитие на детето, но и целия му живот, включително и на способността му да установява междуличностна комуникация.

Подобни проблеми възникват и когато малките използват прекалено често таблети и телефони. Децата, които обичат да си играят с тези устройства , пеят, говорят и играят по-малко от останалите си връстници. Вниманието, балансът и координацията се изработват в първите 36 месеца от живота. За тях е много важен непосредственият визуален контакт с други хора. Но ако бебето непрекъснато се вози в детска количка, отвърнато от родителите си, а пък те непрекъснато говорят по телефона, то е лишено от възможността да се развива нормално.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Обявиха 6-месечната Изабела за вундеркинд, общува като възрастна
Мозъкът на бебетата се развива по-добре, ако са до мама
Бебета, кърмени „при поискване“, са по-интелигентни
Бебетата четат по устните, за да се научат да говорят

Такива деца може да се справят лошо в училище, въпреки високия си интелект. Изследванията сочат, че езиковите умения са по-добре развити при деца, които се возят в количка с лице към родителите си. А възможността да се движат пък полага основите на уменията да се решават задачи. Пълзенето стимулира зрително-моторната координация.

 Източник: „Дейли мейл“

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Детската количка може да забави развитието на бебето беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *