Децата не повече от 2 часа пред екран!

PRINT

Педиатри от САЩ призовават родителите да направят „план за използването на медиите“ и да въведат строги правила, ограничаващи времето на децата пред телевизора, компютъра, смартфоните и други устройства до един или два часа на ден, съобщиха световните агенции. В детските стаи пък не се препоръчва да има телевизор и интернет.

Официалното становище е на Американската академия по педиатрия. Според специалистите безконтролното използване на медиите може да има сериозни последици, свързано е с прояви на насилие, интернет тормоз, проблеми в училище, затлъстяване, нарушения в съня и много други проблеми.

Много родители не осъзнават силното въздействие на медиите върху децата, каза д-р Виктор Страсбъргър, главен автор на новата политика. Тя е насочена към всички деца, към използващите смартфони, компютри и други устройства за връзка с интернет, като разширява старата препоръка за недопускане на телевизията в
детските стаи и ограничаване на екранното време до два часа дневно. Според новата политика в тези два часа влиза и интернетът за забавление, включително използването на Туитър, Фейсбук, гледането на телевизия и филми. Домашните, писани с помощта на интернет, са изключени от това време.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Може ли безсънието да е заради светлината от улицата?
Светлината от джиесеми и лаптопи причинява безсъние
Безалкохолни със захар отключвали агресия
Всеки шести тийнейджър с понижен имунитет поради липса на желязо

Препоръките са разработени, след като доклад от 2010 г. установи, че американските деца на възраст от 8 до 18 години прекарват средно над седем часа дневно с развлекателни медии. Много деца вече гледат телевизия по интернет от спалните си или си изпращат есемеси по телефона след времето за сън, като имат достъп и до порнография по интернет от стаите си. „Гарантирам Ви, че ако имате 14-годишно момче и то има интернет в спалнята, гледа порнография“ – каза Страсбъргър. Децата под две години не трябва да гледат телевизия или
други екрани, препоръчват американските педиатри.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Децата не повече от 2 часа пред екран! беше последно модифицирана от: февруари 26th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *