Децата на възрастни бащи са по-грозни

PRINT
бременна бременност

Децата на възрастни бащи по-често се разждат грозновати, но пък има изгледи да живеят по-дълго. Ако мъжът е над 45 г. може да предаде на поколението си генетична мутация, пише в. „Дейли мейл“. Това повишава риска от аутизъм и психични отклонения.

В процеса на стареене клетките, които произвеждат сперматозоиди, постепенно спират да копират нормално ДНК. Това провокира мутации. По данни на Виенския университет, на всеки 16 г., добавени към възрастта, рискът от мутации се удвоява. Например при 20-годишните мъже има средно 25 мутации, при 40-годишните – средно 65. Към 56-тата година числото отново се удвоява. Според учените децата на един 22-годишен мъж ще са поне с 10% по-привлекателни, отколкото поколението му, когато той е на 40 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Дълголетниците – деца от възрастни бащи
Разработиха тест, който показва колко дълго ще живее човек
Човек може да е здрав дори при стотици генни мутации
Най-много столетници се раждат през есента

Жените пък предават на детето максимално 15 мутации независимо от възрастта си. Учените проучили група от 6-има мъже и 6 жени. На доброволците били показани 4018 снимки на 18-20-годишни мъже и 4416 жени на същата възраст. Трябвало да оценят привлекателността им. Хората, родени от бащи в напреднала възраст, били оценени като не толкова атрактивни. За утеха учените допълват, че тези деца имат повече шансове да постигнат дълголетие.

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Децата на възрастни бащи са по-грозни беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *