Дарете кръв на 21 април, Цветница!

PRINT
изследване на кръв

Традиционната кампания за доброволно кръводаряване ще се проведе и тази година на големия християнски празник Цветница – 21 април. Тя се осъществява с благословията на ението на Негово Светейшество патриарх Неофит във временните пунктове за кръводаряване до православните храмове „Св. Неделя“, „Св. Седмочисленици“, „Св. Параскева“ и „Покров Богородичен“. Кампанията започва в 9 ч и ще продължи до 13 ч. Организатор е Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

Какво разкриват основните елементи на кръвта

Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи в сградата на НЦТХ, адресът е ул. „Братя Миладинови“ № 112,  от 9:00 до 15:00 часа, както и във временните пунктове в близост до:

  • храм „Света Неделя” – в аулата на Богословски факултет, на пл. „Св. Неделя” № 19, от 9:00 до 13:00 часа;
  •  храм „Свети Седмочисленици”– в сградата на VI ОУ „Граф Игнатиев”, от 9:00 до 13:00 часа;
  • храм „Света Параскева” – в Дарби колидж (в двора на храма), бул. „Г. С. Раковски” № 58 от 9:00 до 13:00 часа;
  • храм „Покров Богородичен”– в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”, от 9:00 до 13:00 часа.

Даряването на кръв носи много ползи за организма при хората, които по принцип са здрави. По този начин се разрежда кръвта естествено, а това пази от образуване на тромби. Не бива да даряват кръв хора, които страдат от автоимунни или инфекциозни заболявания. Медицинските специалисти ще ви консултират дали сте подходящ за кръводаряване.

В същото време много тежко болни хора или такива, които претърпяват сериозни операции, се нуждаят от кръвопреливане. При повечето от тях то е животоспасяващо.

Даряването на кръв пази от инсулт и инфаркт

Обръщаме се към столичани и гостите на града с призив на този светъл празник да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи за спасяване живота и здравето на тежко болни и пострадали пациенти:

Дарете кръв. Дарете живот от себе си. Спасете живот.

Организатор на проявата е Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ). Кампанията се провежда в партньорство със Софийската Св. Митрополия, Българския Червен кръст, Богословски факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски”, Енорийски център „Покров Богородичен” и ръководствата на VI ОУ „Граф Игнатиев” и Дарби Колидж.

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Дарете кръв на 21 април, Цветница! беше последно модифицирана от: април 19th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *