Д-р Костадин Ангелов назначен временно да управлява Александровска

PRINT

Д-р Костадин Ангелов е назначен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на университетската болница Александровска в София. Заповедта за назначението е подписана от принципала на лечебното заведение – министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Д-р Ангелов е хирург в Клиниката по хирургия в Александровска болница и асистент по хирургия в Катедрата по хирургия на Медицински университет – София.

Наскоро изтече тригодишният мандат на предишния директор проф. Лъчезар Трайков. Бе обявен конкурс, на който се явиха петима кандидати. Никой обаче не бе избран, а обяснението бе оставката на правителството. Ето и още биографични данни за новия директор на Александровска:

Ангелов е завършил с отличие „Медицина“ през 2004 г. в Медицински университет – София. През същата година печели конкурс и започва специализация по хирургия към Клиниката по хирургия на Александровска болница – София. От 2004 г. до юни 2006 г. д-р Ангелов работи като лекар-ординатор в Спешно отделение – Шокова зала към ЦСМП – София област на територията на МБАЛ „Св. Анна“ – гр. София. След спечелен конкурс през юни 2006 година е избран за асистент по хирургия към Катедрата по хирургия на Медицински университет – София.

През 2006 година д-р Костадин Ангелов се дипломира като магистър по „Обществено здраве“ и „Здравен мениджмънт“ със защита на дипломна работа на тема „Стратегия за развитие и управление на многопрофилна болница на територията на град София“. От 2008 г. до 2010 г. Костадин Ангелов е Главен административен лекар на Клиниката по хирургия „Проф. д-р Ал.Станишев“ при УМБАЛ „Александровска“ и Завеждащ – учебна дейност на Катедрата по хирургия. От 2008 г. до 2010 г. д-р Ангелов е и секретар на сп. „Хирургия“.

През 2010 г. д-р Костадин Ангелов придобива специалност по „Обща хирургия“. През 2012 г. е зачислен за свободен докторант с тема на дисертацията си „Оптимизиране на оперативното лечение и лимфната дисекция при рака на стомаха“. От 2012 г. д-р Ангелов е заместник – курсов ръководител на 5 курс студенти – медици и член на Комисията по качество на обучението в Медицински факултет – София. През 2012 г. печели наградата „Най – добър преподавател“ на студентите медици от випуск 2012 г.

Научните интереси на д-р Костадин Ангелов са свързани с хирургичното лечение на онкологичните заболявания на гастроинтестиналния тракт, маркирането на сентинелни лимфни възли и в частност – рака на стомаха. Той е съавтор в два учебника по хирургични болести. Има над 20 научни публикации в областта на онкохирургията и спешната хирургия и над 25 участия в национални и международни научни форуми. Д-р Ангелов е член на Българското хирургично дружество и на Международната асоциация за рака на стомаха. Владее английски и руски език и ползва работно френски език.

Вижте тук последното интервю на предишния директор проф. Лъчезар Трайков.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Д-р Костадин Ангелов назначен временно да управлява Александровска беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *