Четири тумора в главата отстранени наведнъж за първи път

PRINT

Четири мозъчни тумора бяха отстранени по време само на една оперативна интервенция, съобщиха от болница „Токуда“. Пациентът е в добро състояние и днес ще бъде изписан. 56-годишният мъж постъпва за хирургично лечение в отделението по неврохирургия с образуванията, които в неговия случай са  животозастрашаващи.

След детайлно проучване на състоянието му неврохирурзите вземат решение да отстранят злокачествените образувания наведнъж, което е сериозно предизвикателство за специалистите и съвременната медицина. Екипът на отделението по неврохирурия, начело с д-р Славомир Кондов „Рутинно се отстраняват 2 до 3 тумора на главния мозък. Много рядко се прибягва до резекция на повече образувания в рамките на една операция“ – казва д-р Славомир Кондов, началник на отделението по Неврохирургия в МБАЛ „Токуда Болница София“. „Взехме това решение с цел пациентът да премине само веднъж през възстановителния етап след операцията и максимално бързо да може да се върне към нормалния си начин на живот“, допълва д-р Кондов.

Оперативната процедура е извършена с помощта на уникална за България невронавигационна апаратура, която интегрира предварително получените образи от скенер и ядреномагнитен резонанс, „насочва“ хирурга и позволява прецизен контрол върху оперативната интервенция. По този начин отстраняването на мозъчните тумори е много по-щадящо за пациента, тъй като околните здрави тъкани остават незасегнати по време на операцията, а периодът на рехабилитация по-кратък и лек за пациента.

Авангардната система за невронавигация дава възможност за извършването на минимално инвазивни процедури, чиито резултати са значително по-добри от класическата неврохирургия. Операционните зали на отделението по Неврохирургия са оборудвани със съвременна техника в съответствие със световните изисквания за добра медицинска практика, което позволява извършването на пълния обем неврохирургични интервенции с най-високо качество.

СНИМКА: ТОКУДА

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Четири тумора в главата отстранени наведнъж за първи път беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *