Чашката вечер води до напълняване

PRINT
вино алкохол

Учени от институт, проучващ проблемите на алкохолизма, предупреждават, че навикът да се разпуска след напрегнатото ежедневие вечер с чаша алкохол може да доведе до затлъстяване, съобщава „Российская газета“.

Специалистите отбелязват, че след консумация на алкохолни напитки, дори на няколко чаши вино, хората губят самоконтрол. Те спират да обръщат внимание на качеството и калориите на храната и си позволяват да ядат повече от обикновено.

В експеримента се включили повече от хиляда доброволци, които разказват за своя режим на хранене и честотата на употреба на алкохол. В „безалкохолните дни“ мъжете приемат 2400 калории, а жените – 1700. В дните, когато пият и алкохол с храната, консумират с 9% повече мазни храни.

В по-големи количества са тестените продукти, картофите, месото и други храни. Трябва да се отбележи, че докато някои учени твърдят, че виното е вредно, дори в малки количества, други търсят полезните свойства на напитката. Наскоро беше проведено изследване, което показа, че червеното вино премахва негативните ефекти, причинени от консумацията на червено месо.

Учените твърдят, че само една чаша с вечерята може да предотврати образуването на холестеролни депа.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Чашката вечер води до напълняване беше последно модифицирана от: април 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *