Бременни, които се страхуват, раждат по-дълго

PRINT
бременна бременост

Бременните, които са тревожни и нервни по време на контракциите, раждат средно 8 часа или с час и половина по-дълго от спокойните, установиха учени. Жените, които не са изплашени, дават живот на бебето средно за 6 часа и половина. „Страхливки“ са една от всеки пет жени. Феноменът е известен като токофобия.

Тревожните жени отделяли адреналин, който пречел на мускулите в матката за контракциите и изтласкването на бебето. Според проучването изплашените бременни по-често се нуждаели от епидурална упойка или цезарово сечение. Също така било по-малко вероятно да поговорят с акушерка, което отлагало във времето помощта, от която евентуално се нуждаят. За да стигнат до тези изводи, учените от университета в Осло разпитали 2206 жени, бременни в 32-та седмица, като ги помолили да споделят опасенията си за предстоящото раждане.

Като изплашени били определени 7,5%, всички те чакали дете за първи път. Саманта Адамс от университетската болница „Акершус“ в Норвегия, шеф на изследователския екип, добавя, че по принцип по-голямото служебно натоварване увличава риска от цезарово сечение по спешност. Все пак, повечето от жените, които изпитват страх преди раждането, успяват да се справят с него по нормален път, затова секциото не бивал да се препоръчва рутинно, добавя Адамс. Според колегите й проучването разкрива, че гинеколозите и акушерките трябва да предлагат повече подкрепа и съвет на бременните.

Източник: International Journal of Obstetrics and Gynaecology

Свързани теми: Бебета, кърмени „при поискване“, са по-интелигентни

Евтино пособие помага срещу преждевременно раждане

Бебетата четат по устните, за да се научат да говорят

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Бременни, които се страхуват, раждат по-дълго беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *