Ботоксът „замразявал“ рака на простатата

PRINT
инжекция

Инжекции с ботокс могат да бъдат използвани в онкологична практика за лечение на рак на простатата, съобщава „Медикфорум“. Препаратът, с който много холивудски звезди поддържа младежкия си вид, има способността да се замразява на тумора, откриха американски учени.

В университета на Тексас вече се провеждат клинични изпитания за създаване на нови методи срещу рака на простатата с ботокс. В тях са включени пациенти доброволци, чиито тумори все още не са се разпространили извън простатата. Половината от участниците получават ботокс, а втората – обикновена луга.

Всички 15 доброволци по-късно ще преминат през радикална операция за отстраняване на простатата. Когато тя приключи, учените ще сравнят броя на раковите клетки в пробите от двете групи. Така ще сравни доколко ефективен е ботоксът като терапия при рак на простатата. Според създателите на новия метод популярният в козметичната хирургия ботулинов токсин помага, като облекчава нервите и мускулите на простатата. Това намалява натиска върху пикочния канал, което улеснява уринирането.

Рак на простатата – диагноза и лечение

Учените установили, че 75% от пациентите с рак на простатата, пробвали ботокс, са получили облекчаване на симптомите, макар и в различна степен. Инжекциите са ефективен и безопасен метод за лечение на рак. Според изследователите, положителните ефекти настъпват дори след само една инжекция, която отнема 5 минути. За сметка на това ефектът продължава до една година.

Карциномът на простатата е най-често срещаното неопластично заболяване при мъжете. При много от тях не се нуждаят от спешна операция, затова лекарите заемат изчаквателна позиция.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Ботоксът „замразявал“ рака на простатата беше последно модифицирана от: януари 16th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *