четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноБезплатни прегледи за акне в Александровска

Безплатни прегледи за акне в Александровска

УМБАЛ и ДКЦ „Александровска“ ще бъдат част от партньорските организации в информационната кампания #Заедно сме в борбата срещу акнето, организирана за четвърта поредна година от BIODERMA. Това е най-често срещаното кожно заболяване, което засяга до 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25 годишна възраст. Кампанията има за цел да популяризира, превенцията, ранното лечение и ключовата роля на дерматолога, както и че акнето е лечимо кожно заболяване.

Видове лечение при акне

В периода 10 – 12 октомври дерматолози от Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ и ДКЦ „Александровска“ ще преглеждат безплатно и без направления по НЗОК хора с акне. Специалистите от УМБАЛ „Александровска“ ще преглеждат в дните 10 и 11 октомври, тел. за записване: 02/ 9230 495, а специалистите от ДКЦ „Александровска“ ще бъдат на разположение в дните 11 и 12 октомври, тел. за записване: 02/ 9230 494.

Последните открития в областта на акнето са ключовата роля на диссеборята (качествена промяна в състава на себума) и все по-честата поява на възрастово акне (при мъже и жени над 25 годишна възраст). Сред най-често допусканите грешки е очакването, че акнето ще отмине самò.

Препоръката е да се избягва самолечението и стискането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които пресушават кожата и променят нейното pH. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни белези и пигментни петна по кожата, които остават като стигми за цял живот и се отразяват на социалния живот на пациента.

Пушенето влошава акнето

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -