Безпаричието е основен източник на стрес в света

PRINT
пари плащане

Проблемите с парите се оказаха водеща причина за стрес в целия свят. Това установиха специалисти от компанията за проучвания GfK, която  анкетирала повече от 27 000 души в 22 страни. На въпросите им отговаряли жители на Аржентина, Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Чехия, Франция, Германия, Хонг Конг, Италия, Япония, Мексико, Холандия, Полша, Русия, Южна Корея, Испания, Швеция, Турция, Обединеното кралство и Съединените щати, пише Zee News.

Изводите от проучването сочат, че безпаричието, натискът върху себе си и липсата на сън са трите водещи причини за стреса. Въпросът за парите притеснява 29% от анкетираните. Високите изисквания, които сами поставяме към себе си, се оказват основен източник на безпокойство за 27%. Липсата на сън увеличава нивата на стрес при 23% от анкетираните.

Според експертите най-малко стрес преживяват жителите на Япония и Германия. Има и регионални особености. В Латинска Америка например вероятността човек да се превърне в жертва на престъпление е сред петте основни причини за стреса. Франция пък е единствената страна, където децата са един от първите 5 източници на вътрешно напрежение.

[Общо: 3    Средно: 5/5]
Безпаричието е основен източник на стрес в света беше последно модифицирана от: ноември 30th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

One thought on “Безпаричието е основен източник на стрес в света

  1. Physician каза:

    Тревожна тенденция работното място е източник на стрес за все повече хора Би Ай Телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *