Бебе се роди в кола пред „Шейново“

PRINT

Бебе се роди в кола пред болница „Шейново“, съобщиха от лечебното заведение. Лекарите нямали време да качат бременната в родилната зала и акуширали направо на място в семейната кола. Водите на майката Веселина изтекли днес малко след 10 часа сутринта – месец преди термина.

Жената веднага се обадила на съпруга си.  Бъдещият татко Симеон веднага потеглил с нея от дома им в кв. Враждебна към „Шейново“. В движение успели да предупредят чрез тел. 112 за спешния случай и когато пристигнали, лекарите очаквали родилката.  Момиченцетосе родило с тегло 2,4 кг и височина 44 см в 12,20 часа.

Ситуцията обаче в първия момент била драматична, разкри д-р Гергинова, шеф на детското отделение. Бебето било без жизнени функции, липсвал сърдечен ритъм. Веднага бяха приложени реанимационни мерки и успяхме да го стабилизираме, обясни д-р Гергинова. Момиченцето е настанено в кувьоз за интензивна терапия. В момента то не е клинично здраво, но няма да останат никакви увреждания, смята д-р Гергинова. Бебето ще остане в кувьоза поне една седмица.

Часове след екстремното раждане майката се чувстваше добре. Наложило се да й направят вливания, а плацентата е извадена вече след постъпването в болницата. Следобеда тя се хранеше сама. Момиченцето е трето дете в семейството. Щастливите родители още не са решили как да го кръстят.

СНИМКА: Втора АГ болница „ШЕЙНОВО“

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Бебе се роди в кола пред „Шейново“ беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *