Аутизмът може да се открие още в утробата

PRINT
бебе плаче ваксина

Педиатрите смятат, че аутизмът може да бъде диагностициран още по време на бременността с обикновено ултразвуково изследване. Мозъкът и тялото на децата с разстройство от аутистичния спектър нарастват необичайно бързо в началото на втория триместър (около 20 гестационна седмица), става ясно от публикация в WebMD.

Това откритие дава надежда за разработването на ново поколение диагностични тестове и по-ефективна терапия. Ако диагнозата може да бъде поставена още докато бебето е в утробата, няма да се чака до 3-4 години, обикновено, когато се появят симптоми. По това време вече са загубени ценни години, които биха могли да бъдат посветени на обучение.

Проучването било направено на основа на резултатите от ултразвуковото изследване. Наблюденията започнали от декември 2008 година. Американски експерти били особено заинтересовани от 40 деца, при които впоследствие бил идентифициран аутизъм, и 140 здрави деца. Взети са предвид възрастта на майката и други фактори. Експертите се надяват да добавят в базата си с данни повече информация от ултразвуковите изследвания, за да получат по-пълна картина.

Източник: WebMD

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Аутизмът може да се открие още в утробата беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *