четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАпел! Болен в Габрово спешно се нуждае от кръв АВ отрицателна!

Апел! Болен в Габрово спешно се нуждае от кръв АВ отрицателна!

26-годишният Денимир Велчев от Габрово се нуждае спешно от кръвопреливане, но тъй като е с рядката кръвна група АВ отрицателна, в момента в многопрофилната болница на Габрово не разполагат с никакви запаси. Това съобщи сестрата на младия мъж Венцислава Велчева. По предварителна преценка той се нуждае от поне 4-5 банки кръв.

В момента Денимир е с хемоглобин 44 и висока температура, което е животозастрашаващо състояние, потвърдиха лекари. Той страда от рядък вид чернодробен тумор, диагностициран преди 3 г., но в момента състоянието му изведнъж се влошило. За болницата в Габрово може да се дарява в самия град, в Кръвния център в Плевен и в болницата на Велико Търново. За съжаление дарената в София кръв няма да помогне в конкретния случай. Апелът е към хората от трите области, които са със същата рядка кръвна група. При даване на кръв се попълва документ, че тя е за Денимир Велчев.

Младият мъж е печелил литературна награда на издателство „Сиела“ и сайта „Кафене“, а също и конкурс за ораторско майсторство на английски език.

За допълнителна информация можете да звъните на Венцислава Велчева – 0884 642692.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -