Реклама
Начало Любопитно Американец се оказа с виолетов тен след самолечение

Американец се оказа с виолетов тен след самолечение

0
Реклама

62-годишен американец се оказа с лице в естествено виолетов тен, получен след опит за самолечение на дерматит, съобщиха медиите в САЩ. Мъжът прочел в книга за народна медицина за възможностите на водата с колоидно сребро. Започнал да следва стриктно съветите и наистина се избавил от страданието си, но затова пък се оказал с друго заболяване, което причинило странния цвят на кожата.

Пол Карасон получил дерматита през 1996 г., когато бил на 45 г. Не отишъл на лекар, защото бил убеден, че ще се справи сам с проблема. Проучил, информирал се и избрал по негово мнение най-удачния начин за борба с кожното заболяване – като пие сребърна вода. Пол сам правел разтвора си, като пускал ток през потопени във водата електроди. Воден от страстното желание по-бързо да се избави от страданието си, той не само пиел три пъти дневно от течността, но и мажел с нея поражените участъци. Разбира се, Пол не подозирал за скритите капани на лечението със сребро.

С времето американецът получил аргирия – рядко заболяване, което води до необратима пигментация на кожата. Тя се дължи на натрупването на сребърни соли в организма, а от тях е невъзможно човек да се изчисти. Първите признаци на болестта се появили 2 г. след старта на алтернативното лечение. На Карасон първо му посинели слепоочията и устните. След това се променил цветът на ноктите и лигавицата на устата. След 10 г. дори близки приятели на Пол не можели да го позноят. Кожата му придобила наситено виолетов цвят, чакар че мъжът не усещал болка или дискомфорт.

Реклама

В крайна сметка американецът успял да извлече полза от състоянието си – често го ангажирали като промоутър, защото хората се заглеждали в него. Започнал да участва в телевизионни шоута, където говорел за вредата от самолечението.

СНИМКА: TODAY.COM

Реклама

Exit mobile version