Алкохоличка се сдоби с огромен корем като бременна

PRINT

Когато 35-годишната Джо излиза навън, всички я питат кога ще се ражда бебето. Всъщност младата жена е сериозно болна – има цироза на черния дроб заради системна злоупотреба с алкохола. Тялото й е с възрастта на пенсионерка, а коремът издут от течност, която организмът й не може да преработи. Черният дроб е толкова увреден, че Джо трябва да влиза в болница на всеки три седмици.

Последният път лекарите източили цели 23 литра течност оттам! Усложнението се нарича асцит. Течността съдържа токсини, но и хранителни вещества, които обикновено черният дроб преработва. Изтеглянето става с игла и катетър, а процедурата е болезнена.

Историята на Джо ще бъде показана в научно-популярен филм по Би Би Си за вредите, които алкохолът нанася. Тя става зависима от чашката, докато работи в бар за няколко години. В рамките на 5 г. тя стига до три бутилки вино на ден. Това е около 15 пъти повече от препоръчваната дневна доза за жени, пише в. „Дейли мейл“.

В момента Джо вече не пие, но уврежданията на черния й дроб са необратими. Единствената надежда за възстановяване е чернодробна трансплантация. В дните, когато течността отново се е понатрупала, Джо ходи и се облича трудно. За нея се грижи майка й. Заради алкохолизма си, на Джо не й позволяват да има кредитна карта – за да не си купува алкохол, а когато майката излиза, я заключва в жилището. Причината е, че когато се прибрала веднъж по-рано, видяла празни бутилки, струпани до прозореца.

Снимка: Би Би Си

[Общо: 11    Средно: 2/5]
Алкохоличка се сдоби с огромен корем като бременна беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *