събота, 20 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАлкохоличка се сдоби с огромен корем като бременна

Алкохоличка се сдоби с огромен корем като бременна

Когато 35-годишната Джо излиза навън, всички я питат кога ще се ражда бебето. Всъщност младата жена е сериозно болна – има цироза на черния дроб заради системна злоупотреба с алкохола. Тялото й е с възрастта на пенсионерка, а коремът издут от течност, която организмът й не може да преработи. Черният дроб е толкова увреден, че Джо трябва да влиза в болница на всеки три седмици.

Последният път лекарите източили цели 23 литра течност оттам! Усложнението се нарича асцит. Течността съдържа токсини, но и хранителни вещества, които обикновено черният дроб преработва. Изтеглянето става с игла и катетър, а процедурата е болезнена.

Историята на Джо ще бъде показана в научно-популярен филм по Би Би Си за вредите, които алкохолът нанася. Тя става зависима от чашката, докато работи в бар за няколко години. В рамките на 5 г. тя стига до три бутилки вино на ден. Това е около 15 пъти повече от препоръчваната дневна доза за жени, пише в. „Дейли мейл“.

В момента Джо вече не пие, но уврежданията на черния й дроб са необратими. Единствената надежда за възстановяване е чернодробна трансплантация. В дните, когато течността отново се е понатрупала, Джо ходи и се облича трудно. За нея се грижи майка й. Заради алкохолизма си, на Джо не й позволяват да има кредитна карта – за да не си купува алкохол, а когато майката излиза, я заключва в жилището. Причината е, че когато се прибрала веднъж по-рано, видяла празни бутилки, струпани до прозореца.

Снимка: Би Би Си

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -