Акция в Южния парк обяснява забавно на децата какво са вируси и бактерии

PRINT

Заповядайте на 23.04.2016 г. (събота) от 11:00 до 18:00 в Южния парк в София (на голямата поляна със сцената, откъм бул. „Петко Тодоров“), където ще се проведе информационна инициатива във връзка с отбелязване на Европейска имунизационна седмица. Идеята е  децата и техните родители да научат по занимателен начин повече за опасностите, които крият вредните бактерии и вируси, а също и как да се предпазват от тях.

Ето какво можете да видите и посетите по време на акцията:

  • Наблюдение на замърсяване по ръцете под UV светлина;
  • Наблюдение на бактерии и паразити под микроскоп;
  • Демонстрация на посявки на най-разпространените видове бактерии;
  • Детско арт ателие;
  • Образователни беседи за малки и големи за значимостта на ваксинопрофилактиката.

Инициативите са част от Национална информационна кампания „Ваксинко“, която се организира от Национална пациентска организация, Българска педиатрична асоциация, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари и Български червен кръст, под егидата на Министерство на здравеопазването.

Повече информация за кампанията и за всички въпроси, свързани с ваксините, които се прилагат в България, както и заболяванията, от които предпазват, можете да намерите на сайта на кампанията: www.vaksinko.bg, във Фейсбук страницата – www.facebook.bg/vaksinko, както и на горещата линия на Национална пациентска организация 0700 10 515 (всеки делничен ден между 12:00 и 17:00 ч.)

 

Европейската имунизационна седмица (24-30 април) е част от Световната имунизационна седмица и се организира от Световната здравна организация, с подкрепата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията и УНИЦЕФ. Сред целите на инициативата са промоция на имунизацията като най-сигурен метод за защита на обществото и разширяване на имунизационния обхват чрез повишаване на информираността относно значимостта на имунизацията. Кампанията е насочена към родители, медицински специалисти, представители на местни здравни институции и медиите.

За втора поредна година мотото на Световната имунизационна седмица е насочено към преодоляване на имунизационната „дупка“ в Европа. Това послание е избрано, за да се насочи вниманието на обществото към значимостта на колективния имунитет и всеобщата ваксинация през целия живот.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Акция в Южния парк обяснява забавно на децата какво са вируси и бактерии беше последно модифицирана от: април 22nd, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *