Ако се чувстваш по-млад, живееш по-дълго

PRINT
пенсионери менопауза

Човек е на толкова години, на колкото се чувства. В това са убедени експерти от Университетския колидж Лондон, съобщава в. „Дейли мейл“. Проучването им показало, че хората, които се чувстват по-млади, живеят по-дълго. Обяснението е, че този резултат се дължи на комбинацията от воля за дълголетие и здравословен начин на живот.

Проучването е проведено сред 6500 възрастни хора. Те били разпитани за здравето им, а след това са проследени смъртните случаи в тази група през следващите 8 години. Много от възрастните хора споделили, че се чувстват по-млади от реалните си години. Тази субективна преценка се дължала на комбинация от фактори – липсата на болка, на тежко заболяване, степен на жизненост, социална, физическа активност и т.н.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Руски учени тестват препарат, който удължава живота до 120 г. 
Мускулите са ключ към спиране на стареенето 
11 основни правила за дълголетие 
Имунната система старее, с храна може да се запази активна 
Храните, с които оставаме млади по-дълго 

Изненадващо се оказало, че хора, които физически са добре, но субективно се чувстват по-възрастни, е по-вероятно да умрат в рамките на няколко години. Средната възраст на участниците в проучването била реално 65,8 години. Средната субективна възраст – 56,8 години. Почти 70% от хората заявили, че се чувстват по-млади с 3 години или повече. Една четвърт се усещали на реалната си възраст. А около един на 20 души споделил, че се възприема като по-възрастен от истинските си години.

А ето и показателите за смъртността в различните групи през следващите 8 г. В първата група починали от 14,3%, във втората – около 25%, а в третата – 18.5%. Проучването открило също така и връзка между субективната възраст и смъртта от сърдечно-съдови усложнения. По отношение на смъртността от рак обаче усещането за възраст не оказало влияние.

Източник: dailymail.co.uk

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Ако се чувстваш по-млад, живееш по-дълго беше последно модифицирана от: май 5th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *