Аджибадем се отказа да продава Сити Клиник и Токуда

PRINT

Турската болнична група Аджибадем се отказа от плановете за продажба на бизнеса си в България, съобщиха от дружеството. През 2016 г. тя обяви покупката на болница Токуда и сливането с водещата верига лечебни заведения “Сити Клиник”. Това я превърна в най-голямата лечебна структура в България. Преди известно време от Аджибадем обявиха, че обмислят да продадат активите си.

Турската болница „Аджъбадем” купи Токуда и Сити Клиник

Аджибадем  Сити Клиник спира процеса на продажба на веригата болници в България, като ще запази съществуващата структура, поясниха от компанията. Групата реши да преразгледа решението за продажбата заради подобряването на факторите в турската финансова стабилност и намаляващия валутен риск.

Аджибадем Сити Клиник ще продължи да осигурява най-висок стандарт здравни услуги в България и региона в дългосрочен план. Непосредствено пред групата предстои реализиране на стратегически решения и одобрени инвестиции. През следващата една година инвестиционния план на групата  възлиза на 18 млн. лева, които ще бъдат разпределени за технологии и подобряване на сградния фонд в лечебните заведения.

Турската болнична група Acibadem (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş) навлезе в България през юни 2016 г., като придоби Болница Токуда и се сля със Сити Клиник, създавайки най-голямата верига лечебни заведения у нас – Аджибадем Сити Клиник. Групата включва четири болници и три медицински центъра, като и трите столични болници са единствените у нас, акредитирани от Joint Commission International (JCI).

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Аджибадем се отказа да продава Сити Клиник и Токуда беше последно модифицирана от: март 11th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *