петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно8 промени в краката, които може да сочат здравословен проблем

8 промени в краката, които може да сочат здравословен проблем

В състоянието на краката могат да настъпят промени, които да са признак за проблеми със здравето. Ето ​​осем от най-често срещаните симптоми, които се появяват в краката.

Крампи на мускулите

Неволните конвулсии и потрепвания на краката може да са  заради дехидратация. Ако приемате достатъчно течности, но въпреки това имате конвулсии, то тогава причината може да е недостиг на калий или магнезий в организма, предупреждават лекарите.

Разгадаха какво причинява синдрома на неспокойните крака

Притъпена сетивност и изтръпване

Тези симптоми обикновено означават периферна невропатия, усукан нерв. Може обаче да се дължат на някакъв комплексен, по-сложен проблем в организма. Тук съветът е да изчакате няколко дни и ако изтръпването на преминава, идете на лекар.

Защо изтръпват ръцете и краката

Лющене на кожата

Упоритото лющене на кожата по краката, особено по пръстите им, може да сигнализира за гъбични инфекции и отслабен имунитет.

Как да се предпазим от гъбички по стъпалата?

Постоянно студени крака

Ако крайниците ви са студени през повечето време, възможно е да имате проблем с щитовидната жлеза. При намалена функция на жлезата – хипотиреоидизъм, се забавя метаболизмът, а оттам и кръвоснабдяването в най-малките периферни съдове.

Какви са причините за постоянно студените крака?

Болки в петата

Острата болка в тази част на ходилото често е свързана с развитието на плантарен фасциит, който често се дължи на неудобни обувки.

Симптоми и лечение при шип на петата

Подут и болезнен палец

Подуването на големият пръст на стъпалото, придружено със зачервяване и затопляне на мястото може да са свързани с пристъп на подагра. Причина за възпалението са повишените нива на пикочната киселина, чиито соли се отлагат на определени места в малките ставички. Най-често това е палецът на крака.

Как сами да си помогнем при подагра

Липса на окосмяване

Изведнъж космите на краката спират да растат. Това може да е сигнал за неправилно функциониране на сърдечно-съдовата система или нарушения на кръвообращението, смятат експертите.

Синини по краката без травма

Когато синкави петна, подобни на натъртено, се появяват от само себе си на краката. Виждат се малки капилярни петна под формата на мрежи или паяжини (паякообразни вени). В такъв случай може да се предположи, че се развиват разширени вени. Добре е да отидете на преглед с ултразвук, който да установи дали проблемът е сериозен или по-скоро козметичен.

Паякообразни разширени вени – как да се спасим с домашни средства

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -