4 тревожни симптома, които всъщност са безобидни

PRINT
високо кръвно хипертония

Появата на тревожни симптоми ни кара да се замислим дали те са признак на нещо по-сериозно. Понякога обаче най-плашещите неща не са опасни. Ето и примери.

Еднократно повишаване на кръвното

Организмът ни постоянно реагира на външни фактори като стрес, храна, лекарства и сън. Ако в даден момент откриете, че имате повишено кръвно, не си струва да изпадате в паника. От страха ви то още ще се повиши, особено ако почнете да го мерите през 15 мин. Повишено внимание е необходимо, когато установите, че кръвното ви е високо в различни периоди от месеца.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
9 лесни теста, за да проверим здравето у дома 
Цветът на очите издава склонност към болести 
Талия над 84 см издава метаболитния синдром 
Емоциите са като храната – приемаш, усвояваш, изхвърляш излишното 

Няколко дни на гадене, диария и световъртеж

В такава ситуация хората обикновено искат да са наясно дали е отравяне или вирус. Честно казано, това няма значение. Ако няма интензивна болка в стомаха, висока температура или кръв в изпражненията, то организмът ви сам ще успее да се справи с проблема.

Безболезнени подутини по тялото

С възрастта по нашето тяло може да се образуват различни подутини. 99% от тях са доброкачествени. Тези тъканни уплътнения са толкова много като разновидности, че и 10 страници няма да са достатъчни, за да бъдат описани. При удобен случай покажете подутината на лекар, но не си струва да се побърквате заради нея. В никакъв случай не бива да игнорирате уплътнения на гърдата, твърди или бързо растящи уплътнения, които са наистина тревожен симптом.

Кръвотечение

Инстинктът ни задейства паника при вида на кръв, но в повечето случаи паниката е по-голяма, отколкото е необходимо. Дори обикновеното порязване на обилно кръвоснабдени места като скалпа, предизвикват силно кръвотечение, но то не е заплаха за здравето и живота. Притиснете раната за 5-10 минути, за да се съсири кръвта. Само ако кръвотечението продължава, се обърнете към лекар. Същото се отнася и за кръвта в изпражненията. Възможно е то да е заради обикновено хемороиди.

Източник: МedikForum

[Общо: 1    Средно: 1/5]
4 тревожни симптома, които всъщност са безобидни беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *