вторник, 16 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно4-те най-чести причини за хроничната кашлица

4-те най-чести причини за хроничната кашлица

За хронична кашлица се говори, когато тя продължава повече от три месеца. Зад нея може да стоят различни причини, казва в интервю д-р Александър Мясников, лекар и телевизионен водещ в Русия. Много хора страдат от кашлица, която не минава дори след лечение с антибиотици. Когато продължи месеци наред, се превръща в кошмар както за пациента, така и за лекаря. Може да се направят купища изследвания и пак да не се разбере точната причина.  

Ако антибиотиците не помагат и кашлицата не минава, причините може да се окажат не толкова очевидни. Понякога истинската помощ може да не е в приема на лекарства, а в коригирането на някои навици или обстоятелства около пациента. Тогава тя сама ще отмине. 

Кашлица над 5 дни може да е бронхит

В допълнение д-р Мясников посочи 4 причини, които може да стоят зад хроничната кашлица:

Пункцията при синузит може да се избегне

Лекарят констатира, че антибиотиците често се използват за лечение на продължителна кашлица. Ако обаче тя е провокирана от алергичен синузит и синузит, тези лекарства няма да помогнат.

Що се отнася до кашлица, свързана с киселини в стомаха, обикновено тя навестява хора, които имат навика да ядат най-много на вечеря и то в по-късните часов. В други случаи пиенето на много и различни лекарства също може да причини необяснима хронична кашлица.

Източник: Общественная служба новостей

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -