4-те най-чести причини за хроничната кашлица

PRINT
хронична кашлица с дразнене

За хронична кашлица се говори, когато тя продължава повече от три месеца. Зад нея може да стоят различни причини, казва в интервю д-р Александър Мясников, лекар и телевизионен водещ в Русия. Много хора страдат от кашлица, която не минава дори след лечение с антибиотици. Когато продължи месеци наред, се превръща в кошмар както за пациента, така и за лекаря. Може да се направят купища изследвания и пак да не се разбере точната причина.  

Ако антибиотиците не помагат и кашлицата не минава, причините може да се окажат не толкова очевидни. Понякога истинската помощ може да не е в приема на лекарства, а в коригирането на някои навици или обстоятелства около пациента. Тогава тя сама ще отмине. 

Кашлица над 5 дни може да е бронхит

В допълнение д-р Мясников посочи 4 причини, които може да стоят зад хроничната кашлица:

Пункцията при синузит може да се избегне

Лекарят констатира, че антибиотиците често се използват за лечение на продължителна кашлица. Ако обаче тя е провокирана от алергичен синузит и синузит, тези лекарства няма да помогнат.

Що се отнася до кашлица, свързана с киселини в стомаха, обикновено тя навестява хора, които имат навика да ядат най-много на вечеря и то в по-късните часов. В други случаи пиенето на много и различни лекарства също може да причини необяснима хронична кашлица.

Източник: Общественная служба новостей

[Общо: 2    Средно: 3/5]
4-те най-чести причини за хроничната кашлица беше последно модифицирана от: март 17th, 2021 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *