петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно4 магнитни бури ни атакуват през април

4 магнитни бури ни атакуват през април

През април ни връхлитат общо 4 магнитни бури, съобщават руски физици. Първият взрив на слънчевата активност е била на 1 април 2016 г. Силата й е средна. Втората магнитна буря се прогнозира за 7 април 2016 г. Очаква се тя да е слаба, като пикът е в късния следобед. Третият пик на слънчевата активност ще е на 18 април 2016 г. Тя ще бъде най-силната, така че хората със сърдечно-съдови и неврологични заболявания трябва да се подготвят за неразположения в продължение на няколко дни. Последната магнитна буря се очаква на 20 април 2016 г.

С какво е опасна магнитната буря за хората?

Има една група метеочувствителни хора, които регистрират като барометър промените във времето. В такива дни те се уморяват по-бързо, оплакват се от световъртеж и мигрена. При хората с хронични заболявания пък може да настъпи безсъние,  да се появят промени в настроението и нервност. Смята се, че слънчевите изригвания индиректно са свързани с увеличаване на произшествията по пътищата, в производство и т.н. Това е така, защото се притъпява реакцията и чувството за самоконтрол.

Как да се предпазим по време на магнитна буря?

  1. Внимавайте какво ядете. Магнитните бури намаляват стомашната киселинност. Затова се откажете от месото, мазното, пикантните и сладки храни в полза на плодовете и зеленчуците.
  2. Избягвайте тежките физически натоварвания. В тези дни тялото ви трябва да се възстанови.
  3. Избирайте дрехи, изработени от естествени материали. Синтетичните материали създават повече статично електричество.
  4. Избягвайте стреса на работното място и у дома.
Свързани публикации

1 коментар

  1. Ама в момента ли ни атакуват или ще ни атакуват?!

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -