4 кг тумор на матката бе опериран успешно в София

PRINT
тумор матка МБАЛ Света София

Тумор с размерите на бебе отстраниха в АГО на МБАЛ „Света София“. Доброкачественото образование е близо 4 килограма и с дължина 50 см. Пациентката заявила, че 20 години не е ходила на гинеколог.

63-годишната жена се оплаквала от няколко месеца от болка в дясната страна на корема, който бил видимо издут. Жената знаела от преди две десетилетия, че има миомен възел и с него си обяснявала състоянието си. Наскоро решила да посети АГ специалисти.

Новото лечение на миомата съхранява матката

При прегледа се установява наличие на киста с бистра течност с размери 15 на 20 см, а над матката се визуализира солидна формация с размери 15 на 30 см. Екип от АГО на МБАЛ „Св.София“ д-р Димитър Георгиев, д-р Виктор Новачков и операционна акушерка Таня Миланова оперират жената. Отстранени са миоматозната матка, както и близо 4 килограмова туморната формация.

Резултатите от хистологичното изследване установяват, че образованието е доброкачествено, а пациентката е добре и вече при семейството си. АГ специалистите напомнят, че не трябва да се прекъсва връзката с лекарите и веднъж в годината трябва да се извършва профилактичен преглед, независимо дали жената е в менопауза.

Много заболявания могат да се лекуват лесно и успешно, ако бъдат диагностицирани  в ранен стадий. Личното здраве е отговорност на всеки един от нас.

Може ли миомата да рецидивира?

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.8]
4 кг тумор на матката бе опериран успешно в София беше последно модифицирана от: юни 28th, 2018 Iliana Angelova
loading...