4 кг тумор на матката бе опериран успешно в София

PRINT
тумор матка МБАЛ Света София

Тумор с размерите на бебе отстраниха в АГО на МБАЛ „Света София“. Доброкачественото образование е близо 4 килограма и с дължина 50 см. Пациентката заявила, че 20 години не е ходила на гинеколог.

63-годишната жена се оплаквала от няколко месеца от болка в дясната страна на корема, който бил видимо издут. Жената знаела от преди две десетилетия, че има миомен възел и с него си обяснявала състоянието си. Наскоро решила да посети АГ специалисти.

Новото лечение на миомата съхранява матката

При прегледа се установява наличие на киста с бистра течност с размери 15 на 20 см, а над матката се визуализира солидна формация с размери 15 на 30 см. Екип от АГО на МБАЛ „Св.София“ д-р Димитър Георгиев, д-р Виктор Новачков и операционна акушерка Таня Миланова оперират жената. Отстранени са миоматозната матка, както и близо 4 килограмова туморната формация.

Резултатите от хистологичното изследване установяват, че образованието е доброкачествено, а пациентката е добре и вече при семейството си. АГ специалистите напомнят, че не трябва да се прекъсва връзката с лекарите и веднъж в годината трябва да се извършва профилактичен преглед, независимо дали жената е в менопауза.

Много заболявания могат да се лекуват лесно и успешно, ако бъдат диагностицирани  в ранен стадий. Личното здраве е отговорност на всеки един от нас.

Може ли миомата да рецидивира?

[Общо: 4    Средно: 3.8/5]
4 кг тумор на матката бе опериран успешно в София беше последно модифицирана от: юни 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *