четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно38 деца в болница в Разлог с хранително отравяне

38 деца в болница в Разлог с хранително отравяне

38 деца, пострадали след хранително оттравяне, се лекуват в многопрофилната болница в Разлог, съобщиха от здравното министерство. Рано тази сутрин и през деня те бяха хоспитализирани със симптоми на повръщане, разстройство и коремни болки. В лечебното заведение са настанени и трима техни учители. Инфекционистите и педиатрите от болницата не очакват увеличение на броя на пострадалите от групата на децата, тъй като е отминал периода, през който биха могли да се появят нови случаи със същата симптоматика.

Състоянието на всички деца е стабилно и те се възстановяват под грижите на лекарите и медицинския персонал в многопрофилната болница в Разлог.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е информирана непрекъснато за хода на лечението на децата. Тя изрази удовлетворение от бързата и адекватна реакция на здравните структури в Разлог и областта, в резултат на което децата са били по настанени по най-бързия начин в болницата, включително и с разкриване на допълнителни легла в други отделения.

Малчуганите са част от група от 84 ученици от първи до пети клас от 125-то СОУ в столицата, които са били на „зелено училище“ в хотел „Бъндерица“ в гр. Банско. В същия хотел е била настанена и друга група от 64 ученици от Стара Загора. Благодарение на своевременната намеса и оказаната медицинска помощ от пътуващият с тях училищен лекар, те не се е наложило да бъдат хоспитализирани.

Според здравните инспектори от РЗИ-Благоевград, които са взели проби на място, най-вероятно става дума за натравяне след прием на храна в ресторанта на хотела. Това обаче ще бъде потвърдено след като в понеделник станат ясни резултатите от взетите проби. Здравните инспектори са категорични, че дотогава не може да се твърди със сигурност какъв е източникът на натравянето.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -