38 деца в болница в Разлог с хранително отравяне

PRINT

38 деца, пострадали след хранително оттравяне, се лекуват в многопрофилната болница в Разлог, съобщиха от здравното министерство. Рано тази сутрин и през деня те бяха хоспитализирани със симптоми на повръщане, разстройство и коремни болки. В лечебното заведение са настанени и трима техни учители. Инфекционистите и педиатрите от болницата не очакват увеличение на броя на пострадалите от групата на децата, тъй като е отминал периода, през който биха могли да се появят нови случаи със същата симптоматика.

Състоянието на всички деца е стабилно и те се възстановяват под грижите на лекарите и медицинския персонал в многопрофилната болница в Разлог.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е информирана непрекъснато за хода на лечението на децата. Тя изрази удовлетворение от бързата и адекватна реакция на здравните структури в Разлог и областта, в резултат на което децата са били по настанени по най-бързия начин в болницата, включително и с разкриване на допълнителни легла в други отделения.

Малчуганите са част от група от 84 ученици от първи до пети клас от 125-то СОУ в столицата, които са били на „зелено училище“ в хотел „Бъндерица“ в гр. Банско. В същия хотел е била настанена и друга група от 64 ученици от Стара Загора. Благодарение на своевременната намеса и оказаната медицинска помощ от пътуващият с тях училищен лекар, те не се е наложило да бъдат хоспитализирани.

Според здравните инспектори от РЗИ-Благоевград, които са взели проби на място, най-вероятно става дума за натравяне след прием на храна в ресторанта на хотела. Това обаче ще бъде потвърдено след като в понеделник станат ясни резултатите от взетите проби. Здравните инспектори са категорични, че дотогава не може да се твърди със сигурност какъв е източникът на натравянето.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
38 деца в болница в Разлог с хранително отравяне беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *