четвъртък, 18 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно24-годишен почина в ИСУЛ след рутинна операция

24-годишен почина в ИСУЛ след рутинна операция

24-годишният Владислав Крушков (на снимката) почина в ИСУЛ след рутинна операция, съобщиха от адвокатската кантора „Герон и партньори“, където младият мъж бил стажант. Постъпил е в болницата за премахване на мастно образувание в гърдата. Операцията се състояла в 8,40 ч сутринта в понеделник, обясни адвокат Мая Пандова.

Часове по-късно – следобед, мъжът се оплакал от изтръпване в крайниците. Към 22,30 ч го вкарват в шокова зала, а сърцето отказва в 0,10 ч. Това е написано в медицинското досие на Крушков, което колегите му успели да получат в сряда. Предполага се, че причина за смъртта е белодробна емболия или запушване на голям съд.

Крушков вече бил погребан в родния Златоград. Всички колеги са в шок от новината, но най-голямата трагедия е, че Владислав е починал в ръцете на майка си, обясни още адвокат Пандова. Мъжът имал само още един изпит, за да бъде вписан в адвокатската колегия. Веднага след това щял да започне работа в кантората.

От ИСУЛ са предоставили на колегите му пълно копие от медицинското досие, обещали да съдействат за изясняване на истината. „Засега още нямаме становище. Очакваме да излязат резултатите от аутопсията. След това ще се консултираме и със съответните медицински специалисти. Ако се окаже, че има допусната каквато и да е грешка, ще предприемем по-нататъшни действия“, каза още Пандова.

„Заключението на аутопсията засега не намира връзка между оперативната намеса, която е подкожна, и последвалата кончина на пациента 15 часа по-късно. Изчакват се резултатите от микроскопските изследвания“, съобщават от ИСУЛ. След приключване на патоанатомичната експертиза от болницата ще оповестят заключенията. 

СНИМКА: КАНТОРА „ГЕРОН И ПАРТНЬОРИ“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -