12-годишна с нож в главата втрещи лекари в „Пирогов“

PRINT
хирургия

12-годишно момиче втрещи лекарите в „Пирогов“, след като родителите й я докарали в спешното приемно отделение със забит в главата нож. Д. М. е оперирана веднага, ножът се забил в костта и не е стигнал до мозъка, съобщиха от спешния институт. В момента момичето е в ясно съзнание и без опасност за живота.

Инцидентът станал при игра на „Дартс“ у дома. Баткото обаче използвал вместо стрелички ножче. В един момент острието се отплеснало и се забило в главата на момичето, което играело наоколо. Ножът е попаднал в предната част на главата, точно на границата между челото и окосмената част, поясни д-р Михаил Захаринов, началник на детската неврохирургия. Семейството е от ромски произход.

Момичето не е губило съзнание, макар че силно се изплашило. Дошла на крака в „Пирогов“. Имала е късмет – нараняванията са само на меки тъкани и костта, допълни лекарят. Раната е обработена, а ножът е изваден. Операцията е продължила един час. Не е имало обилно кървене, то е било само в областта на наранените меки тъкани.

В нито един момент не е имало опасност за живота на детето, каза д-р Захаринов. Момичето ще остане за наблюдение 5 до 7 дни в детската неврохирургия, но докторите не очакват никакви усложнения.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 1    Средно: 2/5]
12-годишна с нож в главата втрещи лекари в „Пирогов“ беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *