петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно12-годишна с нож в главата втрещи лекари в "Пирогов"

12-годишна с нож в главата втрещи лекари в „Пирогов“

12-годишно момиче втрещи лекарите в „Пирогов“, след като родителите й я докарали в спешното приемно отделение със забит в главата нож. Д. М. е оперирана веднага, ножът се забил в костта и не е стигнал до мозъка, съобщиха от спешния институт. В момента момичето е в ясно съзнание и без опасност за живота.

Инцидентът станал при игра на „Дартс“ у дома. Баткото обаче използвал вместо стрелички ножче. В един момент острието се отплеснало и се забило в главата на момичето, което играело наоколо. Ножът е попаднал в предната част на главата, точно на границата между челото и окосмената част, поясни д-р Михаил Захаринов, началник на детската неврохирургия. Семейството е от ромски произход.

Момичето не е губило съзнание, макар че силно се изплашило. Дошла на крака в „Пирогов“. Имала е късмет – нараняванията са само на меки тъкани и костта, допълни лекарят. Раната е обработена, а ножът е изваден. Операцията е продължила един час. Не е имало обилно кървене, то е било само в областта на наранените меки тъкани.

В нито един момент не е имало опасност за живота на детето, каза д-р Захаринов. Момичето ще остане за наблюдение 5 до 7 дни в детската неврохирургия, но докторите не очакват никакви усложнения.

СНИМКА: ДАК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -