сряда, 27 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСънувате, че ви преследват? Липсва ви увереност

Сънувате, че ви преследват? Липсва ви увереност

Какво означават най-разпространените сънища, тълкува психологът Ян Уолъс, цитиран от британския в. „Телеграф“. Всеки сънува поне пет различни епизода всяка нощ, казва той. „Ако спим 7-8 часа, във всеки от тези цикли ще сънувате 20-40 минути. Има много теории защо сънуваме, но аз мисля, че това е метод да разберем информацията, която подсъзнателно сме събрали през деня.

Колкото повече си спомняме съдържанието на самите сънища, толкова по-лесно ще осъзнаем какво означават те. Когато угасите светлината и се готвите да заспите, кажете си: утре сутринта ще си спомня част от сънищата си“, съветва Уолъс.

Как да тълкуваме най-често срещаните сънища

страхова невроза паник атакаСъбуждайки се, човек започва да се движи и тогава само за броени минути 50% от сънищата са забравени, а след 10 минути всичко е заминало. Опитайте се още докато лежите, да си върнете спомена. Ще се учудите колко неща ще си спомните.

Един от най-често срещаните сънища е, че ви преследват. Това означава, че има определен проблем, който искате да разрешите, но ви липсва увереност да го направите, обяснява Уолъс.

Вторият най-разпространен сън е, че ви падат зъбите. Сигурен признак е, че ви измъчват съмнения в собствените сили, добавя психологът. Трети вариант, който минава през главите на много спящи, е, че търсите тоалетна, но не успявате да намерите. Грижите се повече за другите, отколкото за себе си, тълкува видението Уолъс.

Изведнъж се оказвате гол на публично място – значи се чувствате раним. Ако пък се явявате на изпит и се чувствате тотално неподготвен, значи съдите себе си прекалено строго.

Ако насън летите, значи се освобождавате от нещо, което ви дърпа назад, обяснява още психологът. Ако падате от високо, се нуждаете от почивка и вътрешно освобождаване.

Други често разпространени сънища са, когато сте зад кормилото на неуправляема кола или пък че закъснявате. Чувствате, че не можете да изпълните амбицията си и че сте пропуснали възможности, тълкува Уолъс.

Намирането на неизползвана стая в дома ви означава неоткрит талант. Запишете какво сте сънували непосредствено след ставането. Не е нужно да навлизате в детайли, съветва Уолъс. Всичко, което трябва да направите, е да опишете основните моменти от съня. Дори ако всеки епизод ви изглежда много различен, с времето ще свикнете да откривате основния смисъл на това, което ви минава през главата нощем и да го тълкувате в контекста на вашия живот.

Сънят служи на мозъка, за да се чисти от токсините

Осъзнато или „ясно“ сънуване – какво е това

безсъние нарушения на съня„Ясно сънуване“ е когато осъзнаете в съня си, че това е именно сън. Ако вървите, кажете си да спрете за момент. Така постепенно можете да започнете да влияете на сънищата си, казва психологът.

Ако ви преследват, можете да решите да се обърнете срещу преследвача си и да го попитате какво иска. Това ще ви помогне да осъзнаете какво ви тревожи в реалния живот, смята Уолъс. Кошмарите изобщо не са толкова лоши, добавя той.

Тревожните и дори ужасни неща, които виждаме насън всъщност целят да привлекат вниманието ни върху някакъв проблем. Кошмарите ще стават все по-живи и емоционални, докато не се осъзнаем. В този смисъл те са много здравословни, обобщава специалистът.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -