вторник, 19 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПробив! Хапче за сърце лекува Ебола

Пробив! Хапче за сърце лекува Ебола

Учени от университета в Ливърпул съобщиха за пробив, който може да се окаже ефективно лекарство за страшния вирус Ебола. Анализирайки терапията при сърдечносъдови заболявания, те попаднали на медикамент, който според тях може успешно да се адаптира за справяне със заразата. Препаратът пречи на вируса да атакува протеини вътре в клетките. Ако този процес бъде преустановен, човекът ще бъде излекуват от Ебола, пише сайтът IBN Live.

Протеините вътре в клетката са от решаващо значение за функционирането на вируса Ебола. Особено важен е протеинът, известен като VP24. Той прекъсва предаването на сигналите в заразените човешки клетки и изключва имунната система. Сега обаче се оказало, че лекарството за сърдечни болести уабаин може да се намеси в този процес. Така медикаментът намалява ефективността на размножаването на вируса.

Възможно е да има и други лекарства, които вече се използват от лекарите и потенциално могат да бъдат ефективни срещу вируса Ебола. Докато ние не говорим за въвеждането на уабаин в Западна Африка, за да се справят с настоящата епидемия вече е заразил повече от 4000 души и убит през 2400. Докато се умува дали уабаин да бъде допуснат в Западна Африка за борба с възникналата епидемия, Ебола вече е заразил 4000 души и е причина за смъртта на 2400 души.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Българските кърлежи двойно по-заразни от европейските
Странен вирус в САЩ причинява парализа на крайниците
Как да държим вирусите далеч през зимата 

Източник: IBN Live

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -