четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаЕкстракт от бреза помага при магнитни бури

Екстракт от бреза помага при магнитни бури

Промени в геомагнитното поле влияят на здравето на много хора. За тях има надежда – учените открили лекарство, което може да им помогне да се справят с неразположението си по време на магнитни бури, съобщава „Росбалт“. Става дума за паста, получена от кората и листата на бреза. Натуралният препарат успял значително да намали или дори да премахне негативните усещания, които мъчат много хора при промени в слънчевата активност.

Има статистика, че магнитните бури влияят на около 75% от населението. Въпреки това няма официално призната диагноза „метеозависимост“. Въпреки това има доста изследвания, които многократно са разкривали връзката между магнитните колебания и ръста в броя на инфарктите и инсултите при хора в напреднала възраст.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Резки температурни промени се свързват с риска от инфаркт
Джинджифил и цитруси помагат при резки промени на времето
Главоболието може да е и от промяната във времето 

Това накарало експерти от Центъра за изследване на Арктика да търсят лекарства, които могат да облекчат състоянието на метеочувствителните хора. Те провели серия от експерименти с опитни мишки, при които тествали различни препарати. Наблюдавали дали те променят ефекта от магнитните бури.

Така установили, че чувствителността към промените в слънчевата активност значително пада, ако гризачите получават паста от листата и кората на бреза. Животните, които не получили от лекарството, се чувствали зле, криели се и се движели по-малко.

Източник: Росбалт

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -