четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниПриказки и лакомства за малки пациенти в "Св.Георги" в Пловдив

Приказки и лакомства за малки пациенти в „Св.Георги“ в Пловдив

На 15.04.2014 г., вторник, от 10.30 часа Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги“ – Пловдив ще се присъедини официално към Националната инициатива „Приказки без край“. Тя е насочена към подобряване на болничната среда и престоя на децата с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори.

Събитието ще състои в VIII аудитория на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Св. Георги“ (бул. „Васил Априлов“ 15а). Участие в откриването ще вземат председателят на Българска педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ, началникът на клиниката проф. Мирослава Бошева, психологът на клиниката г-жа Анелия Петкова, както и представители на „ГлаксоСмитКлайн“, България. На събитието ще получите повече информация за реализирането на Националната инициатива „Приказки без край“, за необходимостта от аниматорски програми в детските клиники и отражението им върху децата по време на лечебния и възстановителен процес.

За настанените в лечебното заведение деца и диспансерно наблюдаваните малчугани е предвидено Великденско празненство. Актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо ще се забавляват заедно с децата, докато боядисват заедно Великденски яйца. Накрая звездите ще поднесат подаръци на всички малки пациенти.

Началото на Националната инициатива „Приказки без край“ бе поставено през месец ноември 2012 г. като част от корпоративната социална отговорност на „ГлаксоСмитКлайн“ и „Panadol Baby“. Инициативата е насочена към бързото възстановяване на малките пациенти и засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. Партньор на „Приказки без край“ е Българската педиатрична асоциация.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -