четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниКоледна работилница и игри за деца в събота в София

Коледна работилница и игри за деца в събота в София

Благотворителна арт работилница за изработване на украса за детски клиники в 14 болници от страната ще стартира на 06 декември 2014 г. (Никулден) в 11 часа. Това ще стане в Националния дворец на децата (бул. „Ал. Стамболийски“ 191), след като бъдат запалени светлините на Коледната елха пред входа. Работилницата е част от Националната инициатива „Приказки без край“. 

Специални гости на събитието ще бъдат лицата на „Приказки без край“ актьорите Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо. Двамата ще се забавляват заедно с децата, като едновременно с това ще им помагат да изработят своите коледни украси за малките пациенти. Освен това Рачков и Бате Енчо ще въвлекат малчуганите в измислянето на нови приказки с помощта на нашумялата в световен мащаб игра Story Cubes.

„Дари Коледно вълшебство за болните деца“ ще продължи и в периода 08-12.12.2014 г. от 14:00 до 18:00 часа в НДД. Част от изработената от децата Коледна украса ще бъде връчена на специално детско празненство в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София през следващата седмица. Всички останали украси ще бъдат дарени на детските клиники, част от „Приказки без край“, лично от аниматорите на инициативата.

Националната инициатива „Приказка без край“ се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Заповядайте и Вие!

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -